Deser musli z białą czekoladą i orzechami – bogaty w białko, idealny na szybki posiłek na wynos
Deser musli z białą czekoladą i orzechami – takie potrawy uwielbiam najbardziej w dni, gdy mam bardzo mało czasu na gotowanie, a chcę zjeść coś zdrowego i pożywnego. Przygotowanie tego warstwowego deseru nie zajmie Ci więcej niż 5 minut.
Mus owocowy Owolovo można kupić w Biedronce. Białą czekoladę możesz zamienić na mleczną lub gorzką. Jeśli lubisz takie szybkie i proste przepisy, a potrzebujesz schudnąć – sprawdź moje pakiety diety indywidualnej.
Deser musli z białą czekoladą i orzechami – składniki na 1 porcję
- 25 g musli bez dodatku cukru
- 150 g jogurtu skyr waniliowego
- 200 g musu owocowego mango-brzoskwinia Owolovo (lub innego bez dodatku cukru)
- 10 g orzechów posiekanych laskowych
- 5 g posiekanej białej czekolady
Przygotowanie:
Na dno naczynia (słoika, pucharka) wsypać musli, następnie wyłożyć jogurt, mus, a wierzch posypać orzechami i białą czekoladą. Taki deser możesz zrobić wieczorem, a rano zabrać do pracy/szkoły. Przed jedzeniem najlepiej go dobrze wymieszać.
Wartości odżywcze 1 porcji:
- Wartość energetyczna: 420 kcal
- Białko:20 g
- Tłuszcz: 10 g
- Węglowodany ogółem: 63 g
- Błonnik pokarmowy: 4 g
- Ładunek glikemiczny (ŁG): średni
Filmik jak zrobić deser znajdziesz na moim INSTAGRAMIE
*stała współpraca reklamowa z Numa*
