Pasta z ciecierzycy z czosnkiem niedźwiedzim

Mój wyjazd w Bieszczady zaowocował w małe zapasy – między innymi słoik pesto z czosnku niedźwiedziego. Część użyłam do pasty z awokado, ale zniknęła za szybko i nie mam zdjęć 😉 Reszta pesto wylądowała w paście z cieciorki, smak genialny! Taki czosnkowo-szczypiorkowy – oczywiście dla amatorów tego typu smaków 😉

Przepis jest bardzo prosty pod warunkiem, że macie pesto z czosnku niedźwiedziego.

Składniki:

  • 400 g ugotowanej ciecierzycy (można też użyć gotowej ze słoika)
  • 2 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego
  • 1-2 łyżki zimnej wody
  • sól, pieprz i szczypta płatków chilli

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę zmiksować z pesto i przyprawami oraz 1 łyżką zimnej wody. Jak pasta będzie za gęsta dodać jeszcze odrobinę wody i ponownie chwilę miksować.

Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku do 5 dni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Moja strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim mogę indywidualnie dostosować stronę do Twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Akceptując ciasteczka – akceptujesz regulamin sklepu. [cookies] [regulamin]

>