Wrap z tuńczykiem i papryką – przepis z Diety mega szybkiej dla zapracowanych
Wrap z tuńczykiem i papryką – błyskawiczny pomysł syty posiłek. Tuńczyka albo się kocha albo nienawidzi. Jeśli należysz do tej drugiej grupy – koniecznie spróbuj tego dania.

Wrap z tuńczykiem i papryką – ma aż 33 g białka na porcję więc syci na długo!
Przepis podaję Ci na 2 porcję więc masz od razu posiłek na 2 dni. Zrób cały farsz, podziel na pół i drugą część schowaj do lodówki. Kolejnego dnia zwiniesz tylko wrapa więc praktycznie zero pracy.
Jak chcesz go zabrać na wynos nie podpiekaj na patelni tylko zawiń w folię. Możesz też zrobić od razu 2 wrapy, a tego 2 przechowywać w lodówce zawiniętego w papier do pieczenia i folię do 24 h.
Przepis pochodzi z mojej najnowszej Diety mega szybkiej dla zapracowanych, gdzie znajdziesz podobne, błyskawiczne potrawy.

Wrap z tuńczykiem i papryką – składniki na 2 porcje:
- 2 pełnoziarniste tortille (każda po 60 g)
- 170 g (1 puszka) tuńczyka w sosie własnym
- 40 g jogurtu greckiego
- 75 g kukurydzy konserwowej (1 mała puszka)
- 30 g majonezu
- 100 g papryki czerwonej
- 45 g ser żółtego (typu edamski, gouda)
- 20 g szczypiorku
Sposób przygotowania:
Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miski. Dodać starty ser, odsączoną z zalewy kukurydzę, posiekany szczypior, paprykę pokrojoną w kostkę, jogurt i majonez. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Wyłożyć na środek tortilli. Zawinąć zakładając brzegi do środka, aby farsz nie wypadł. Można podgrzać na suchej patelni aż wrap się lekko zarumieni.
Wrap z tuńczykiem i papryką – wartość odżywcza dla 1 sztuki:
- Wartość energetyczna: 509 kcal
- Białko: 33 g
- Tłuszcz: 23,4 g
- Węglowodany ogółem: 47 g
- Błonnik pokarmowy: 6 g
- Ładunek glikemiczny (ŁG):średni
Więcej ciekawych przepisów znajdziesz też na moim INSTAGRAMIE.